31 Ocak 2012 Salı

Adsız gemi

Eski defter ve kitaplarını kurcalarken bir kitabın arasından düşen bir not onu geçmişin biraz bulanık, biraz sıcak sularına götürmeye yetmişti. Dudaklarında tedirginlikle beraber ufak bir gülümseme belirdi ve düşünmeye başladı. 
Ve aklından geçenleri yazmaya ..

Soğuk bir kış gecesiydi diye başlamak istedi önce, sonra ne kadar sıcakladığını farketti, vazgeçti. Birden duvardaki saati hatırladı, ne akrep yelkovanı kovalıyordu ne de yelkovan akrebi. Günde sadece iki defa doğru saati gösteriyordu, 03:02'yi .. Nedense hiç değiştirmek istememişti. Sonra neden o geceyi yaşadığını düşündü, bulanık sulara daldı, biraz ıslandı gömleği. Sıcak sularda boğulur gibi oldu hıçkırıklara, kimsenin uyanmasını istemedi, engel oldu ona da. Aklına getirmek istemediği onca hatıra gibi. Nerden gelmişti aklına bu defter ve kitaplar. Ve o not nerden ilişmişti gözüne, ne işi vardı orda. Halbuki uzun süreden sonra güzel bir akşam geçireceğini umuyordu. Bu düşüncelerle tekrar anılara daldı hiç istemeden. Not hâlâ avucunda, varacağı limanı bekliyordu, O ise okyanusta olabildiğince açılmak niyetindeydi. Hiçbir liman O'na göre değildi ya da O, limanlarda demirlemek istemiyordu artık. Farklı bir yaşam diliyor, farklı anılar bırakmak istiyordu geride. Daima hatırlamak isteyeceği ve dalmaktan çekinmeyeceği güzel anılar ..

Kendine geldiğinde sayfaya sadece bir nokta koyduğunu farketti. Henüz bir harf bile konduramamıştı günlüğüne. Aklından geçen onca şeye ve yazmayı o kadar sevmesine rağmen. Sonra attı kalemi ve defteri bir kenara, pencereyi açtı ve soğuk havayı iliklerinde hissedene kadar çekti içine. Biraz da olsa kendine gelmişti. Sonra neden bu karlı havada içeride oturduğunu sordu kendine. Dışarıda cıvıl cıvıl oynayan çocukların aksine. Dışarıya çıkmalı ve çocuklara karışmalıydı. 
Not ise hâlâ avucunda, varacağı limanı bekliyordu ..         

2 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş arkadaşım. Kelimeler ve cümleler birbirine çok güzel yakışmış... Çok şey düşündürdü yazdıkların, çok şey buldum kendimden satırlarında... İyi ki yazıyorsun, kalemine kuvvet, yüreğine sağlık diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Sağol, desteklerin ve yorumların için ..

    YanıtlaSil