25 Ocak 2012 Çarşamba

Bismihû


Muhakkak ki sözler Allah'a hamd ve Resûlüne salâvat ile başlamazsa başı da sonu da eksik kalır. Çünkü biri mahlukâtın yaratıcısı, insana sevmeyi, okumayı ve yazmayı öğreten iken diğeri âlemlerin rahmeti, insanlara nasıl seveceğini ve düşüneceğini gösterendir ..

Her sözün, her düşüncenin, her eylemin bir başlangıcı olduğu gibi insanların da başlangıcı Âdem iledir. Hem ilk insan hem de ilk peygamber olmak ile müşerref olmuştur. Ayrıca insanoğluna bahşedilen sevgi, düşünce, ifade etme gibi tüm kavramlar ilk onda vücut bulmuş, kendisinden sonra yaratılan Havva ile tüm insanlığa şifa ve yeryüzünde insan varlığının bir anlamı olarak yüreklerinde yer bulmuştur. Öyle ki insanoğlu Âdem ve Havva ile gelişmiş, onların birbirleri ve yaratıcı ile olan sevgi ve muhabbet bağlarıyla birlikte bu zamana kadar gelmiştir ..

***
Şüphesiz bu ortamda yaratılış kavramı üzerine açıklamalar yapıp yorumlar getirmek niyetinde değiliz fakat bizlere kadar gelen ve bu satırları okumanıza vesile olan kavramların temelde nereden geldiğini bilmek ve bunu ifade etmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu şekilde kısa bir girizgâh yaptıktan sonra yüreğimiz hissettiği ve kalemimiz sağlam olduğu sürece satırlar ve sayfalar arasında dolaşmaya, hayatı yazmaya devam edelim .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder